Normativa REACH, Tot el que cal saber

> Estàs involucrat en la indústria química?

> Ets usuari o fabricant de productes químics?

La normativa europea REACH, acrònim anglès de Registre, Avaluació i Autorització de Substàncies i Mescles Químiques regula la fabricació, el subministrament, comercialització i l’ús de substàncies i mescles químiques dins l’espai econòmic europeu. L’objectiu de la normativa REACH és assegurar el respecte pel medi ambient i la protecció de la salut humana.

Aquesta normativa afecta totes les empreses de tots els sectors, tant a fabricants com a usuaris de productes químics. En funció del teu paper dins la cadena de subministrament tindràs unes obligacions o unes altres. Per tal de facilitar-ho hem reunit en un sol espai tot el que cal saber sobre el REACH i especialment sobre el nou termini de registre REACH 2018.

En aquesta sessió es farà especial èmfasi en el nou termini de registre de substàncies químiques REACH 2018. Segons aquest, les empreses que fabriquin o importin de fora de la Unió Europea substàncies químiques en quantitats entre 1 i 100 tones anuals estan obligades a fer un registre de les seves substàncies abans del 31 de maig de 2018 davant l’Agència Europea de Substàncies i Mescles Químiques. Totes aquelles substàncies químiques no registrades a partir d’aquesta data no podran ser comercialitzades i es consideraran il·legals al mercat.

Les obligacions de les empreses varien segons la seva posició dins la cadena de subministrament (fabricant, importador, distribuïdor, usuari intermediari).

Per facilitar a les PIMES la seva adaptació a la normativa, els diferents departaments implicats, Departament de Territori i Sostenibilitat, Departament de Salut, Departament d’Empresa i Coneixement, amb la col·laboració de la federació d’empreses químiques de Catalunya (FEDEQUIM) està duent a terme aquestes iniciatives d’informació i formació per a les empreses del teixit industrial català.