Save money

Estalviar amb certificats ISO

L’èxit d’una empresa no només consta de guanyar diners, si no també saber-los gastar de manera eficient. Per això proposem deu maneres d’estalviar amb certificats ISO:

1. Davant de tot, ser previsor

El control d’una empresa amb un quadre de comandament permet fer un bon control de costos i per tant maximitxar el benefici. Per a això, planifica amb el pla estratègic. Ajuda a detectar desviacions als costos i al funcionament dels KPI.

2. Intercanvia serveis

Encara que l’intercanvi sembli una activitat ja obsoleta, segueix sent una estratègia efectiva per estalviar despeses. Oferir els teus serveis en comptes de pagar-los fer un pagament també implica una inversió, però resulta menor i molt més accessible que tenir els diners físicament.

3. Estableix un sistema de cobrament eficaç

Has de posar-te al dia amb aquells clients que s’han retardat en el pagament. Fes-ho de manera professional, educada però ferma, perquè el cobrament d’aquests pagaments pendents ajudarà a mantenir en ordre els ingressos de la teva empresa.

4. Canvia de proveïdors si es necessari

És habitual vendre a preus molt barats i, comprar molt car als seus proveïdors, per por de perdre la venda. Pots estalviar amb certificats ISO. seguint els procediments establerts. Cal saber què demanar als proveïdors i quan és el moment de renegociar els preus.

5. Promocionat en esdeveniments

Dóna a conèixer el teu negoci a través del marketing digital, participar a esdeveniments o comunitats. No només podràs promocionar el teu negoci, potser algú s’interessi per tu com a ponent per a un dels esdeveniments i aconseguir major publicitat si cap.

6. Contracta freelance

Pensa-ho bé abans de contractar si necessites els seus serveis a temps complert. Potser comptant amb l’ajuda d’un freelance per encàrrecs sigui suficient. T’estalviaràs tot tipus de despeses que en els teus començaments potser no et pots permetre. De totes formes, cal que la persona contractada tingui la formació necessària.

7. Compra equipament de segona mà o lloga'l

Per als teus primers passos no necessites la millor maquinaria, i pots fer-te amb equipament de segona mà de bona qualitat. Intenta guardar els teus diners per a altres coses, i contacta amb empreses del sector per veure si estan interessats a vendre o llogar les eines de treball que necessites.

8. Estalvia en material d'oficina

Implanta bones pràctiques ambientals per reduir el consum tant de recursos d’oficina com papereria, cartutxos d’impressores. Tenir un esperit “verd”, que sigui amigable amb l’ambient i utilitzeu només recursos reciclats o usats no només l’ajudarà al medi ambient, sinó també a les finances del negoci.